Популярные темы

Жіноча збірна України здолала в третьому матчі Болгарію та стала переможцем Turkish Women’s Cup 2022

Дата: 22 февраля 2022 в 20:34 Категория: Новости спорта


Жіноча збірна України здолала в третьому матчі Болгарію та стала переможцем Turkish Women’s Cup 2022
Стоковые изображения от Depositphotos

Національна жіноча збірна України виграла в команди Болгарії та стала переможцем міжнародного турніру Turkish Women’s Cup 2022 під час навчально-тренувального збору в турецькій Аланії.

Поєдинок із Болгарією став заключним для жіночої збірної України на змаганнях, які є проміжним етапом підготовки синьо-жовтих до квітневих кваліфікаційних матчів чемпіонату світу 2023 року.

Після двох перемог керманич української команди Луїс Кортес перетасував склад та дав можливість проявити себе гравцям, які мали менше ігрової практики протягом турніру. Місце у воротах зайняла Ірина Саніна, у лінії захисту з’явилися Деркач та Вороніна, до обойми також потрапили Хаванська, Кочнєва, Малахова і Шевчук.

Не дивлячись на тотальну ігрову перевагу українок та жвавий футбол у виконанні підопічних Кортеса, перша половина зустрічі не рясніла гольовими моментами. Синьо-жовті повністю перегравали своїх опоненток та будували атаки на будь-який смак, але нашим футболісткам бракувало або точного останнього пасу, або холоднокровного та влучного завершального удару.

Нагоди у середині тайму були у Калініної та Кочнєвої, проте голкіпер болгарської збірної спочатку зреагувала на несильний удар Яни у дальній кут, а згодом опинилася у потрібному місці та здійснила сейв після спроби Ірини.

Ближче до перерви на футбольному полі почали розпалюватися пристрасті, і Шевчук після кількох сильних ударів по ногах була змушена завчасно завершити гру. Замість неї на поле вийшла Глущенко. Дебютантка національної команди вже першим дотиком могла запалити своє прізвище на табло, проте її удар головою після флангової подачі Подольської виявився невлучним.

Як і у попередньому поєдинку зі збірною Узбекистану, наші дівчата у перерві скоригували приціл і двічі вразили ворота суперниць. Різницю у матчі за синьо-жовтих зробили футболістки, які з’явилися на полі після замін. На 58-й хвилині українки розіграли кутовий, і Христюк дальнім ударом з зони лівого інсайду застала зненацька воротаря збірної Болгарії.

Схожим чином збірна України вдруге розписалася у воротах опоненток наприкінці зустрічі, але гол прийшов вже з протилежного флангу. Куп’як відпасувала з кута поля на Христюк, Юлія навісила до штрафного, а Глущенко ударом головою відправила м’яча у сітку.

Збірна Болгарії мала ударну п’ятихвилинку в останні п’ять хвилини матчу. Протягом цього періоду суперниці не реалізували одразу три небезпечних моменти. Калініна ціною пошкодження не дала забити Гоцевій, яка пробивала майже впритул. А потім за справу взялася Саніна: Ірина зреагувала на сильний удар Петрової, а перед цим голкіперу стала у нагоді стійка воріт.

Вже у компенсований арбітром час Гірин могла оформити розгром, але Вікторія програла очну дуель воротарю.

Таким чином, жіноча збірна України завершила Turkish Women’s Cup 2022 зі стовідсотковим результатом та вражаючими показниками — три перемоги у трьох матчах, забивши п'ять м’ячів та не пропустивши від опонентів жодного голу.

Україна — Болгарія — 2:0 (0:0)

Голи: Христюк (58), Глущенко (90+1).

Україна: Саніна, Деркач (Куп’як, 46), Шматко (к), Вороніна, Подольська, Калініна, Хаванська (Христюк, 46), Кочнєва (Перевізник, 60), Малахова (Китаєва, 67), Шевчук (Глущенко, 38), Куніна (Гірин, 60). Тренер: Луїс Кортес.

Болгарія: Шаханська (к), Іванова, Дімітрова, Станкова, Атанасова (Дімова, 70), Найденова (Желєва, 84), Петрова, Дінева, Георгієва (Гоцева, 60), Александрова (Пенчева, 46), Расіна (Кефалова, 70). Тренер: Сільвія Радойська.

Попереджені: Петрова (31), Атанасова (53)

22 лютого. Аланія. Goldсity Sport Complex.

16.02. Болгарія — Латвія — 1:1
16.02. Узбекистан — Литва — 1:0
16.02. Україна — Венесуела — 1:0

19.02. Венесуела — Латвія — 3:0
19.02. Болгарія — Литва — 2:3
19.02. Україна — Узбекистан — 2:0

22.02. Литва — Латвія — 0:1
22.02. Україна — Болгарія — 2:0
22.02. Узбекистан — Венесуела (17.30)

Турнірна таблиця

Команда

І

В

Н

П

М

О

1. Україна

3

3

0

0

5—0

9

2. Латвія

3

1

1

1

2—4

4

3. Венесуела

2

1

0

1

3—1

3

4. Литва

3

1

0

2

3—4

3

5. Узбекистан

2

1

0

1

1—2

3

6. Болгарія

3

0

1

2

3—6

1

Нагадаємо, що 8-го та 12 квітня синьо-жовті проведуть два домашні поєдинки відбору чемпіонату світу-2023 — проти Шотландії та Угорщини відповідно. Наразі українки займають четверту сходинку в турнірній таблиці, але зберігають шанси на вихід до стадії плей-офф.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями