Дания подготовила ВСУ девятый пакет помощи: оборудованием, которое конкретно попросила Украина

Дата: 16 марта 2023 в 00:34

Данія надає Україні новий пакет військової допомоги на 130 мільйонів євро. Про це повідомляє Мілітарний.

Міністерство оборони Данії оголосило про виділення дев’ятого пакета військової допомоги з технікою та обладнанням, «яке конкретно попросила Україна».

Пакет допомоги містить, серед іншого, патрони 5,56 мм для стрілецької зброї, важкі кулемети 12,7-мм, протитанкові міни, ракети для систем протиповітряної оборони та метальні заряди для 155-мм снарядів.

«Збройні сили почали підготовку до безоплатного передання з тим, щоб обладнання могло бути передане Україні якнайшвидше», – підкреслює міністерство.

Також Данія передає Україні:

21 робота для розмінування;
15 генераторів для військових потреб;
15 тисяч комплектів одягу для захисту від дощу;
дев’ять мобільних станцій ремонту важкої техніки;
шість ангарних наметів.

Кошти на цей пакет допомоги були взяті з фонду для цивільної, військової та економічної допомоги Україні, про створення якого було оголошено раніше в середу.

Як зазначає данське оборонне відомство, за останні кілька років загальний обсяг військової допомоги Києву з боку Копенгагена сягнув майже п’яти мільярдів крон (650 мільйонів євро).

Нагадаємо, раніше виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що Україна отримає данські танки Leopard 1 протягом весни.

Зараз підприємство Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft займається підготовкою танків Leopard 1 для передачі України.

Також уряд Данії цього року створить фонд на 7 мільярдів данських крон (1,01 мільярда доларів США) для військової, цивільної та бізнес-допомоги Україні.

Основну частину коштів – понад 767 мільйонів доларів – спрямують на військову допомогу.

Також понад 170 мільйон доларів піде на цивільну допомогу і майже 57 мільйонів доларів – на зусилля данських компаній щодо відновлення України.

Читайте также: Вражеская «сушка» уничтожена под Бахмутом (Видео)

По сообщению сайта FootBoom