США выделили новый пакет военной помощи Украине на 400 миллионов долларов

Дата: 04 марта 2023 в 01:04 Категория: Новости экономики

США виділили новий пакет військової допомоги Україні до якого увійшли боєприпаси до артилерійських систем та бронетехніки. Як пише Мілітарний, новину оприлюднив офіційний сайт Державного департаменту США.

Відповідно до повноважень, делегованих президентом Байденом, Держдеп ратифікувв 33-е вилучення американської зброї та обладнання із запасів США на суму 400 мільйонів доларів.

Новий пакет військової допомоги включає високоточні реактивні снаряди GMLRS до наданих США реактивних систем залпового вогню HIMARS та боєприпаси для гаубиць які Україна використовує.

Окрім цього до пакету увійшли боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley та інших броньованих транспортних засобів, інженерне обладнання для підриву, а також фінансування обслуговування, навчання і технічної підтримки.

У повідомленні державного департаменту також зазначено, що Сполучені Штати продовжують згуртовувати світ на підтримку України.

«Ми побачили неймовірну відданість наших союзників і партнерів. Ми аплодуємо понад 50 країнам, які об’єдналися на знак солідарності з Україною, щоб надати підтримку, коли вона захищає свій суверенітет і територіальну цілісність».

Читайте также: Плюс 765 человек: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 03.03.23

По сообщению сайта FootBoom