Австралия передаст Украине БПЛА на 33 миллиона долларов

Дата: 24 февраля 2023 в 00:24 Категория: Новости экономики

Австралія вирішила розширити санкції проти рф та надіслати Україні розвідувальні безпілотники вартістю 33 мільйони доларів, повідомляє «Мілітарний». Кількість і тип дронів не уточнюється, ці безпілотні авіаційні комплекси не мають зброї, але можуть допомогти українським військовим контролювати пересування росіян. В уряді Австралії запевняють, що ці безпілотники забезпечать оперативну розвідку на полі бою.

– Ця підтримка надасть Збройним силам України можливості розвідки, спостереження та розвідки на полі бою, оскільки вони продовжують боротися з необґрунтованою агресією росії, – заявив міністр оборони Австралії Річард Марлес.

Загалом Австралія надала Україні військову допомогу на 510 мільйонів доларів включно з 90 бронемашинами Bushmaster – хоча графік їхньої доставки залишається таємним – австралійський колісний повнопривідний бронеавтомобіль Bushmaster призначений для транспортування військовослужбовців у район виконання завдання. У червні минулого року Австралія почала передачу Україні бронетранспортерів M113. Також Австралія, разом із Францією, постачатимуть Україні артилерійські боєприпаси.

Читайте также: Страны G7 выделят 39 млрд долларов на финансовую помощь Украине в 2023 году

Міністерка закордонних справ Австралії Пенні Вонг зазначила, що санкційний режим Австралії проти рф – найбільший і це відображає підтримку народу України та основних норм суверенітету та територіальної цілісності.

– Австралія запроваджує додаткові санкції проти осіб у російському уряді, тих, хто допомагає продовжувати цю війну, тих, хто фінансує цю війну, і тих, хто поширює неправду для виправдання цієї війни, – зазначила Вонг.

Читайте также: Испания передаст Украине 10 танков Leopard 2А4

По сообщению сайта FootBoom