Окупанти тяжко поранили британського журналіста

Дата: 15 марта 2022 в 14:34

Російські загарбники тяжко поранили британського журналіста. Про це повідомила у Facebook генпрокурор Ірина Венедиктова.

«Осколковий перелом двох нижніх кінцівок — «русскомирный» діагноз, поставлений українськими лікарями британському журналісту. На даний момент, журналіст перебуває у реанімації під наглядом лікарів. Трагедія відбулась сьогодні 2 години тому.

Маю намір акцентувати, зокрема, на тих воєнних злочинах, жертвами яких стали громадяни наших держав-партнерів. Розумію, що питання чутливе, але розраховую на те, що лідери цивілізованого світу таким чином скоріше наважаться на прийняття  рішення про закриття неба.

Розумію, що статистика із українських жертв, з різних причин, не підштовхує до прийняття важливих військово-політичних рішень. З жахом уявляю, якою може бути реакція зовнішнього світу на війну в Україні через деякий час — на жаль, так влаштований світ. Висновок — захистити себе зможемо тільки ми самі.

Ще раз хочу звернутися до наших партнерів — громадянин вашої держави перебував на території України, виконуючи редакційне завдання. Його діагноз вказаний вище. Цей чоловік не був на військовому об’єкті, у які зі слів офіційних осіб РФ, вони постійно цілять. Не будучи на військовому об‘єкті, він отримав серйозні поранення.

Звісно, відомості про злочин внесені до ЄРДР і це провадження буде розслідуватися належним чином. Стан здоров’я — на жаль, не наша компетенція.

Пропоную діяти», — написала Венедиктова.

Читайте также: В столице оккупантов начинаются драки за еду (+Видео)

По сообщению сайта FootBoom