Дмитро Кулеба: «Припинення вогню можливе, якщо Україна виконає умови Путіна. Однак Україна не здається»

Дата: 10 марта 2022 в 16:34

В турецькій Анталії завершилася зустріч міністрів закордонних справ України та Росії, відповідно Дмитра Кулеби та Сергія Лаврова. Голова українського відомства коротко прокоментував підсумки бесіди.

«Україна запропонувала гуманітарний коридор з та до Маріуполя, а також режим припинення вогню щонайменше на добу, аби вирішити гуманітарні проблеми цивільних. Російська сторона на це не погодилася. Я готовий продовжувати перемовини.

Ми не можемо зупинити війну, якщо країна-агресор не хоче цього робити. Сьогодні я почув, що припинення вогню можливе, якщо Україна виконає умови Путіна. Однак Україна не здається. Ми шукатимемо дипломатичні рішення, а поки цього не досягнуто, будемо захищати людей від російської агресії.

Лавров порушив тему ядерної безпеки. Я відповів, що до приходу військ РФ з українськими АЕС все було в порядку. Те, що вони кажуть, що в Україні нібито розробляють ядерну зброю — брехня. Найкраще, що Росія може зараз зробити — вивести своїх військових з українських АЕС. Тоді все буде нормально» — цитує Кулебу «Суспільне».

 

Читайте также: Це друга армія світу?! Щирий подив українських воїнів станом техніки окупантів (+Відео)

По сообщению сайта FootBoom