Олександр Зінченко: «Російські футболісти можуть щось зробити, щоб зупинити цю війну. Бо народ їх чує»

Дата: 05 марта 2022 в 13:24 Категория: Новости спорта

Захисник «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко поділився думками про війну в Україні.

«Опівночі за британським часом моя дружина розбудила мене і плакала. Я був у шоці. Вона показала мені відео, фотографії, що зараз відбувається в Україні.

Можливо, найближче відчуття — це коли хтось із твоїх близьких вмирає. Знаєш, таке відчуття, ніби тобі так погано всередині. Але це ще гірше. Я просто плачу. Вже тиждень, я не рахую скільки, але навіть можу зупинити машину, не важливо де, можу просто плакати з нічого. Я постійно про це думаю. Уявіть собі місце, де ви народилися, де ви росли. А там просто пустир.

Скажу чесно, якби не моя донька, моя сім’я, я б був там. Я просто таким народився. Я знаю людей зі своєї країни, їх менталітет, і всі вони думають однаково.

Я так пишаюся тим, що я українець, і буду завжди, до кінця свого життя. Коли ти дивишся на людей, як вони борються за своє життя. Я знаю людей, менталітет мого народу з моєї країни, вони вважають за краще померти, ніж здатись.

Дуже вдячний цим людям за підтримку, яку я тут отримую. Я не уявляв, що так буде. Тому я хотів би сказати їм велике спасибі. Я ціную це.

Я отримую багато повідомлень від багатьох хлопців з України, і вони запитують мене про відео підтримки з Великобританії.

Тож люди дивляться телевізор, люди все ще дивляться футбол, і вони можуть бачити все це. Думаю, що це їм дуже допомагає

Люди, які підтримують Україну, намагаються їх підбадьорити – не здавайтеся. І я знаю, що мій народ не здасться.

Я розмовляв з багатьма людьми, які на нашому боці. І вони сказали, що те, як це висвітлює російське телебачення – смішно.

Моя місія — показати решті світу, що відбувається зараз.

На півдні України небагато міст, куди приїжджають мирні жителі, росіяни, і вони проводять фальшиві акції протесту на кшталт «ми хочемо бути з Росією» і тому подібне.

Можу показати вам мільйон фотографій. Я можу показати вам мільйон відео, що вони зараз роблять. Я можу показати вам кожне місто в своїй країні, яке вони зруйнували.

Там люди голодують. Люди просто виживають, сплять на землі, в бункерах, вони не можуть жити нормальним життям.

Я кілька днів думав про це інтерв’ю. Чи варто мені це робити? Чи ні? Просто хочу послати повідомлення всім людям, щоб не ігнорували це. Нам потрібно зупинити війну.

Мене здивувало, що ніхто з російських футболістів нічого не сказав.

Багато з них грають у національній збірній, у них багато підписників в інстаграмі, фейсбуці, де завгодно.

Вони можуть щось зробити, щоб зупинити цю війну. Бо народ їх чує. Я вже знаю, що вони налякані. Але чого вони бояться? З ними нічого не зроблять.

Принаймні вони можуть заявити про свою позицію, але вони просто ігнорують це. Я не знаю чому», – сказав Зінченко, слова якого наводить BBC.

Читайте также: Хосеп Гвардиола: «Это непростой период для Зинченко, надеюсь, кошмар в Украине закончится как можно скорее»  

По сообщению сайта FootBoom