Популярные темы

Вячеслав Шевчук: «Брат пережил 4 месяца в окружении на «Азовстали», он Герой Украины»

Дата: 03 марта 2023 в 14:54


Вячеслав Шевчук:
Стоковые изображения от Depositphotos

Віцепрезидент «Вереса» В'ячеслав Шевчук розповів про свого брата Сергія, який захищав «Азовсталь».

— До війни він був керівником прикордонного загону в Маріуполі. І коли сталося повномасштабне вторгнення, його загін разом з захисниками «Азовсталі» (там був не тільки «Азов», а поліцейські, прикордонники) захищав Маріуполь і робив багато речей.

Мій брат не хоче про це все розповідати, але він Герой України. Те, що він робив і пережив — це 4 місяці в оточенні. Кожен день ти відбиваєшся, захищаєш місто, Україну.

Потім, коли вже була домовленість, захисники «Азовсталі» здалися в полон. Брат не хотів, але здалися в полон — і 7 місяців він був у полоні. Змінив декілька колоній...

Про це тяжко розповідати і це не треба розповідати, бо якщо це публічно обговорювати, потім можуть бути проблеми у наших хлопців, які там сидять.

Він у полон здався — і все, без зв'язку вже. Я постійно їздив у координаційний центр, велика подяка центру. До кого тільки не звертався, щоб дізнатися, де брат. Завжди питав, чи бачили мого брата.

Він був у госпіталі 2-3 тижні, тому що це обов'язково. До війни у брата вага була 84 кілограми, а стала — 58, — розповів Шевчук проєкту «Трендець».

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями