Популярные темы

Ідея створити «обмежену безпольотну зону» над Україною набирає популярності серед еліти США

Дата: 08 марта 2022 в 21:44 Категория: Новости стран мира


Ідея створити
Стоковые изображения от Depositphotos

Понад два десятка провідних зовнішньополітичних діячів США закликають створити часткову заборонену для польотів зону над Україною, що суперечить загальноприйнятій думці у Вашингтоні, повідомляє Politico. Вони підписали відповідного листа до адміністрації Президента США Джо Байдена із закликом до «обмеженої забороненої для польотів зони», хоча це суперечить загальноприйнятій думці у Вашингтоні. Але їхнє послання, безсумнівно, сколихне розмову. Кампанію очолює співзасновник Українсько-американського фонду Роберт МакКонелл.

Читайте также: Сенатори США вносять законопроект, який заборонить Росії продавати золоті запаси

Раніше заборонена для польотів зона над Україною була виключена Байденом і широким колом лідерів зовнішньої політики. Флоридський сенатор Марко Рубіо лаконічно описав цю ідею як передумову до «Третої світової війни». Щоб створити заборонену для польотів зону, американські льотчики НАТО повинні були спочатку знищити російську протиповітряну оборону. Щоб забезпечити безпольотну зону, НАТО повинно було б збивати російські літаки, які її порушують. Президент РФ повідомив, що Росія розглядатиме будь-яку країну, яка оголосить заборонену для польотів зону, «як учасника військового конфлікту». Це одна з небагатьох речей, щодо яких Байден і Путін, здається, погоджуються: заборонена для польотів зона розпочне війну між НАТО і Росією.

Читайте также: Bloomberg: Джо Байден збирається заборонити імпорт російської нафти до США

Але у своєму новому листі підписанти кампанії закликають до дещо іншого:

– Ми, нижчепідписані, закликаємо адміністрацію Байдена разом із союзниками по НАТО ввести обмежену зону заборони польотів над Україною, починаючи із захисту гуманітарних коридорів, які були узгоджені на переговорах між російськими та українськими офіційними особами. Лідери НАТО повинні донести до російських офіційних осіб, що вони не прагнуть прямого зіткнення з російськими силами, але вони також повинні чітко дати зрозуміти, що вони не будуть підтримувати російські напади на цивільні райони. Це здається нам щирою спробою відповісти на запитання багатьох на Заході про бажання щось зробити з гуманітарною катастрофою, яку розв’язав Путін, не переростаючи в потенційний ядерний конфлікт. Описана тут пропозиція стосується захисту цивільного населення та забезпечення гуманітарних коридорів, які, як стверджує Путін, підтримує. Президент Байден і генеральний секретар НАТО Столтенберг заявили, що ні Сполучені Штати, ні НАТО не будуть вражати російські війська на території України. Ми прагнемо до розгортання американських і натівських літаків не в пошуках конфронтації з Росією, а для запобігання та стримування російських бомбардувань, які призведуть до масових втрат українців.

Деякі з відомих імен, які підписали листа:

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости стран мира
Поделитесь новостью с друзьями