Популярные темы

Конгрес США закликає Байдена сприяти передачі Україні винищувачів з країн НАТО та Східної Європи

Дата: 08 марта 2022 в 02:44 Категория: Новости стран мира


Конгрес США закликає Байдена сприяти передачі Україні винищувачів з країн НАТО та Східної Європи
Стоковые изображения от Depositphotos

Члени Конгресу США в понеділок підштовхнули адміністрацію президента Джо Байдена сприяти негайній передачі винищувачів Україні з країн НАТО і Східної Європи після прохання президента України Володимира Зеленського, повідомляє Reuters.

Голова Комітету із закордонних справ, сенатор Боб Менендес закликав держсекретаря Ентоні Блінкена та міністра оборони Ллойда Остіна зобов’язатися замінити будь-які подаровані літаки модернізованими західними літаками, в тому числі за допомогою пільгового фінансування та позик. Багато військово-повітряних сил у Східній Європі літають на військових літаках російського виробництва. Передача таких літаків в Україну означатиме, що українські пілоти керують літаком без необхідності додаткового навчання.

– Я підтримаю зусилля в Сенаті щодо впровадження заходів щодо компенсації нашим союзникам, які надають свої літаки для оборони України, – запевнив Менендес.

Читайте также: Над Києвом за 40 хвилин збили два літаки ВКС РФ

Серед інших законодавців з подібними запитами були демократи Тім Райан і Марсі Каптур, та республіканці Майкл МакКол та Роб Портман, який виступив на мітингу на підтримку України біля Білого дому.

Читайте также: Вищий пілотаж! Українській пілот-ас збив «Калібр» ракетою повітря-повітря (+Фото)

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости стран мира
Поделитесь новостью с друзьями