Популярные темы

Юрій Калітвінцев — про початок підготовки «Полісся»: «Не розумію, як можна відпочивати півтора-два місяці»

Дата: 06 января 2022 в 17:44


Юрій Калітвінцев - про початок підготовки
Стоковые изображения от Depositphotos

«Полісся» провело перше тренування зимових зборів на базі академії ФК «Рух» у Винниках. Команда прибула на Львівщину напередодні і одразу ж приступила до роботи, інформує пресслужба клубу. Наразі основне завдання втягнутись в тренувальний процес та набрати ігрову форму після відпустки перед основним етапом зборів за кордоном.

Головний тренер «Полісся» Юрій Калітвінцев розповів про плани команди.

— Сьогодні ми зібрались, тому що доволі давно закінчили чемпіонат. Я не розумію, як можна відпочивати півтора-два місяці. По-друге, ми не заслужили відпочинку. Навіть в тій відпустці, яку вони проводили, у футболістів була індивідуальна програма, яку хлопці виконували. За ці дні ми побачимо хто як її виконував. Радує те, що приїхали в хорошому фізичному стані, в нормі вага. Усі готові, але нас чекає довга і об’ємна робота.

Ще йдучи у відпустку, я говорив, що ми заборгували вболівальникам. Ми хочемо повернути їх любов до команди. А щоб повернути — потрібні не слова, а справи. Хлопці розуміють, що буде нелегко, але без цього нікуди. У нас зараз тут буде втягуючий збір до 11 числа, після того ми 14 числа відлітаємо на два тижні до Туреччини, де буде продовжуватись робота над усіма аспектами: це і фізичні кондиції, і тактика, і техніка, і швидкісно-силові. Роботи буде багато. Також у нас будуть спаринги. Ми не ставитимемо задач стосовно рахунку на табло. Звісно, ми не їдемо програвати, але це буде не головним. Найголовніше — це підготуватись до сезону. А ігрова практика для цього обов’язково потрібна.

У нас буде три збори в Туреччині, а на заключний, якщо нічого не зміниться, ми знову приїдемо сюди. Тут хороші умови і у зв’язку з тим, що є проблеми з футбольними полями у березні в Україні, то заключний збір ми проведемо тут і 19 березня ми зіграємо з одним із найголовніших, можна сказати, конкурентів. А до цього — важка, складна, не дуже приємна робота.

Впродовж зборів до складу житомирян приєднаються новачки, втім, поки говорити про прізвища зарано, оскільки переовірний процес усе ще триває, каже Юрій Калітвінцев.

— Деяких хлопців ми запрошуємо на перегляд, щоб подивитись їх комунікабельність, як вони увіллються в колектив, як вони виконують завдання, наскільки вони навчені. Окрім цього, ведеться селекційна робота, яка і не припинялась. Нам, звісно потрібно підсилюватись. Я скажу так, що легко запрошувати в Манчестер, Барселону і так далі. У нашої команди доволі хороша репутація, знають наш колектив, знають ставлення керівництва до команди. Але не скажу, що дуже сильно збуджує Перша ліга. А щоб вона збуджувала, то нашій команді потрібно грати краще і на результат підуть. Хотілось би зібратись повним складом якомога раніше, бо збори — це одне із найголовніших. Те що відбувається на полі в офіційних іграх — це результат того, що ми робили. Сподіваюсь, що в нас вийде зібратись якомога раніше, — підсумував наставник «Полісся».

 

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями