Популярные темы

Президент «Інгульця»: «Утримання клубу коштує десь 3 мільйони доларів на рік»

Дата: 23 ноября 2021 в 18:44


Президент
Стоковые изображения от Depositphotos

Президент «Інгульця» Олександр Поворознюк розповів «Екномічній правді» — про зміст клубу та замахи на своє життя.

— Зараз ви відомі як власник футбольного клубу «Інгулець». Спонсором цього клубу є енергетичний трейдер ETG, якого пов’язують з Русланом Журилом – одним з найближчих соратників колишнього народного депутата Миколи Мартиненка. З якого року ви знайомі з Журилом?

— З дитинства. Він з Жовтих Вод. Скільки пам’ятаю Жовті Води – стільки і його.

— Якщо ETG – спонсор «Інгульця», то ви з Журилом – бізнес-партнери?

— Вони приїхали, кажуть: «Інгулець» – народний клуб, він на слуху. Можна розрекламувати своє підприємство по енергетиці?». Я відповів: «Без проблем. Що будете платити?». Вони озвучили і ми домовились.

— Журило також співвласник великої кількості сонячних електростанцій. Ви власник великого земельного фонду. Чи є у вас спільні проєкти?

— Спільного в нас немає нічого абсолютно. Про цю енергетику я взнаю тільки через те, що їду кругом Жовтих Вод і дивлюся: стоять сонячні батареї. Дзвоню йому: «Русік, не знаєш, хто це будує?». Він відповідає: «Я». Оце й все.

— Чи отримували ви пропозиції щодо продажу бізнесу?

— Звичайно. Якось у 2014 році приїжджали забирати господарство. Знову пішло «тра-та-та» (збройне протистояння – ЕП) і все пішло-поїхало спочатку.

— Чи правда, що утримання «Інгульця» коштує 600 тисяч доларів на місяць?

— Десь 3 мільйони доларів на рік.

— Чи дає статус власника клубу можливість виходу у вищу лігу бізнесменів? На виїзному матчі знайомитеся з умовним Коломойським?

— Мені абсолютно байдужі всі ці знайомства, я роблю все, від чого отримую кайф. І все. Тепер про те, скільки трачу на футбол. Якби воно було збитковим для мене, якби я за рік заробляв менше, ніж витрачаю, я цим би не займався.

— З яким великим бізнесменом вас познайомив футбол?

— Навіть якщо і познайомив, я від цього не мав ніякої користі, ну абсолютно.

— Ви постійно демонструєте, що маєте зброю. Але, судячи з ваших фінансових досягнень, ви точно розумніші за той імідж, який створюєте.

— А в чому імідж, скажи? Я готовий стріляти, якщо прийдеться захищатися. Повір, ти не був у ситуаціях, коли їдеш, а в тебе з гранатомета стріляють. Або коли їдеш, а потім нараховуєш 18 куль у броньованій машині. Як не може бути під рукою автомат? Синок, та він завжди в мене під рукою. Життя таке.

— Навесні у вашому кабінеті була підірвана граната. Хто це зробив і чому?

— Це людина, яку я знаю з дитинства, ми дружили. Я багато йому допомагав, викупив його з боргів. У березні цього року він до мене прийшов, позичив 10 тисяч доларів, а 20 квітня він кидає гранату. Це був відчай.

Він просто кинув гранату на стіл і усміхнувся: він уже себе бачив «там». Один з тих, хто був у кабінеті, сказав: «Не спрацювала». Цей, що кинув гранату, повірив і почав класти собі гранату в кишеню. Якраз в цей момент вона зірвалась, і так вийшло, що він закрив собою всіх.

— Скільки на вас було загалом замахів протягом життя?

— Жорстких – три: розстріляна машина, підірвана машина і ця граната.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями