Популярные темы

Экс-игрок «Ворсклы» Тодор Петрович перешел в «Раднички»

Дата: 30 июля 2020 в 20:34 Категория: Происшествия


Экс-игрок

Бывший полузащитник «Ворсклы» Тодор Петрович подписал контракт с «Радничками», информирует пресс-служба сербского клуба. Детали сделки не раскрываются.

— Рад вернуться в сербский футбол и выступать за «Раднички». Это одна из лучших и наиболее организованных команд в стране, которая снова хочет занять первое место и выступать в Европе, и я готов им помочь на этом пути. Знаю много будущих товарищей по команде, и с нетерпением жду работы с тренером Батаком. Нас ждет сложный чемпионат, впереди 38 игр, но я не сомневаюсь, что мы будем на уровне и оправдаем ожидания, — сказал Петрович.

Напомним, что Петрович защищал цвета сербских клубов «Земун», «Сопот» и «Вождовац». Пробовал свои силы в Испании в «Хересе», где не сумел себя проявить.

Зимой 2019 года подписал контракт с «Ворсклой». В январе 2020 года покинул команду. До последнего времени выступал за Интер (Запрешич).

Fudbalski klub Radnički nastavio je da pojačava svoje redove pred početak nove sezone u Superligi Srbije. Danas su ugovore sa niškim timom potpisali Todor Petrović (25) i Dušan Stojiljković (25). Petrović je dokazan igrač na superligaškim terenima. Osnovna pozicija mu je zadnji vezni, ali je polivalentan fudbaler i može da pokrije još nekoliko mesta u ekipi, pre svega u defanzivnoj liniji. Bio je jedan od najboljih igrača Voždovca, za koji je od 2014. do 2018. godine odigrao 96 utakmica. Nastupao je još za Zemun, španski Kserez, ukrajinsku Vorsklu i hrvatski Inter. -Izuzetno mi je drago što sam se vratio u srpski fudbal i što ću igrati za Radnički. U pitanju je jedan od najboljih i najogranizovanijih timova u zemlji, koji ponovo želi vrh tabele i Evropu i ja sam spreman da već od prvog kola pomognem na tom putu. Poznajem dosta budućih saigrača, radujem se i saradnji sa trenerom Batakom. Čeka nas teška liga, ispred nas je 38 utakmica, ali ne sumnjam da ćemo biti na nivou i da ćemo opravdati očekivanja — rekao je Petrović. Stojiljković na Čair stiže iz podgoričke Budućnosti sa kojom je nedavno osvojio titulu prvaka Crne Gore, a u šampionskom putu Podgoričana učestvovao je sa pet pogodaka. Dušan Stojiljković se najbolje snalazi na pozicijama iza klasičnog napadača. Osim za Budućnost ovaj fudbaler je igrao za Novi Sad, slovenačno Radomlje i Inđiju. -Došao sam u sjajnom raspoloženju nakon osvojene titule sa ekipom Budućnosti i sada želim da nastavim da nižem dobre rezultate i sa Radničkim. Srpska liga je svakako teža od crnogorske i radujem se što joj se ponovo vraćam. Liga u Crnoj Gori je nedavno završena, tako da sam stigao potpuno spreman za takmičarske napore i mogu odmah da se stavim na raspolaganje stručnom štabu. Radnički je veliki klub i na meni i mojim saigračima je da ga ogromnim trudom i zalaganjem vratimo na evropsku scenu — kazao je Stojiljković.

Публикация от FK Radnički Niš (@fkradnickinis) 30 Июл 2020 в 3:04 PDT

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Происшествия
Поделитесь новостью с друзьями